Over ons

Wat vooraf ging
Het idee voor het platform EnergieBespaarLokaal ontstond tijdens de succesvolle EnergieBespaarWeken in 2020 in de gemeente Lochem. Dankzij een overheidssubsidie kon LochemEnergie toen gratis energiebespaarproducten weggegeven.
Kort na de start van deze actie werd heel Nederland echter geconfronteerd met de gevolgen van het Corona-virus. Iedereen moest zo veel mogelijk thuis blijven, winkels werden gesloten. Ondernemers kregen het zwaar. LochemEnergie besloot om die reden de energiebespaarproducten in te kopen bij lokale ondernemers. En omdat de pakketdiensten inmiddels af en aan reden, werd ook besloten om de energiebespaarproducten duurzaam te bezorgen: lopend, met de fiets of met een door LochemEnergie beschikbaar gestelde elektrische deelauto.


Just4Future was als project-ondersteuningsbureau verantwoordelijk voor de totale logistiek van de EnergieBespaarWeken; van inkoop tot bezorging aan huis.

EnergieBespaarLokaal
Dankzij de vele positieve reacties heeft Just4Future inmiddels dit platform ontwikkeld, met een webshop die per gemeente met lokale ondernemers kan worden ingericht. Het streven is om hiermee een permanente oplossing te bieden voor lokale ondernemers die de service van thuisbezorging willen aanbieden, maar dan wel emissievrij met het oog op onze toekomst.

Just4Future heeft als doel dit platform verder te ontwikkelen in de hele Cleantech Regio, met de gemeente Lochem en de gemeente Apeldoorn als eerste verzorgingsgebieden.

Het platform is flexibel ingericht. Dit houdt in dat lokale ondernemers actiematig producten kunnen aanbieden aan klanten, die via de webshop online kunnen afrekenen. Maar het is ook mogelijk om in het kader van een landelijke of lokale actie te betalen met vouchers.

Just4Future zal in elke gemeente samenwerking zoeken met lokale maatschappelijke organisaties die met vrijwilligers of betaalde krachten de schone logistieke keten kunnen verzorgen.

Thuis energie besparen, met lokaal gekochte producten, emissievrij aan huis bezorgd.

Da’s drie keer duurzaam!

Doe jij mee?

@media only screen and (max-width: 600px) { .grid__item .grid__item:nth-child(odd) { padding-left: 9px !important; } } #MainContent .grid-uniform { display: flex !important; flex-wrap: wrap !important; }